Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.
Głównymi elementami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy związki przynoszą winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W każdym lub razie, istnieje obszerna ilość substancji w winogronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są bieżące w błahych liczbach (mierzonych nieraz w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają winogronom specjalistyczny smak, formułowany, jako smak doniosły. Smak podstawowy charakteryzuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Właśnie dlatego ważne jest, aby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jednak odmienny bukiet.
1. Usługi
2. Strona